duminică, 27 aprilie 2014

Reguli alimentare de prin lume adunate - partea a II a

     
Gustă curcubeul!
         
         Unde sunt culorile din farfurie? întreabă Ellie Kriger, autoarea cărții So Easy. Ideal, ar trebui ca fiecare farfurie să conțină un spectru larg de culori. Cu cât mai multe culori cu atât mai mulți antioxidanți.

Consumă ouă!
         
        Oul este un aliment diurn, consumat dimineața este foarte hrănitor, are doar 70 calorii si conține proteine, vitamina D si Fier.

Echilibrează-ți dieta, echilibrează-ți corpul!
        
        Cele mai bune opțiuni pentru mese și gustări sunt cele care conțin necesarul organismului tău de proteine, lipide și glucide. Consultă un specialist pentru a îl afla și păstrează-ți echilibrul ponderal astfel.
Așa mănânci echilibrat, sățios, îti controlezi nivelul de zahăr în sânge, îți menții oasele sănătoase și ai in permanență control asupra greutății tale.




Trezește-te si mănâncă!
       
         Mănâncă in fiecare zi un mic dejun bogat în fibre și proteine dar cu un conținut mai scăzut de grăsimi pentru a spori metabolismul și pentru a îți ține de foame pana la prânz.

 Relaxează-te când mănânci!

         Lumea nu se sfârșește dacă îți iei pauză de masa! Mestecă, savurează mâncarea! Va fi o îmbunătățire semnificativă asupra sănătății tale, atât fizică cât si psihică.


Mănâncă fără dicționar!
        
          Autorul seriei Eat This, Not That, David Zinczenko ne sfătuiește sa verificăm listele de aditivi și conservanți. El a creat o regula simplă, pentru a nu fi nevoiți sa consultam dicționarul in timp ce mâncăm: dacă un copil de 7 ani nu-l poate pronunța, nu-l mânca!

Ioana Olaru
Nutriționist și dietetician


Un comentariu: