duminică, 27 aprilie 2014

Reguli alimentare de prin lume adunate - partea I

         În timp ce ghidurile și piramidele alimentare își au cu siguranța rostul, să mănânci sănătos se aseamănă cu asamblarea mobilei de la Ikea : cu cât sunt mai simple instrucțiunile cu atât sunt mai ușor de pus în practică.
         Mai mulți experți au pus mână de la mână și au adunat câteva principii alimentare menite să ne facă viața mai ușoară:

         Folosește lămâia!
         Lămâia este o armă secretă! Stoarce o lămâie deasupra legumelor în locul uleiului sau dressing-ului. Poți sota spanacul cu o linguriță de ulei și sa storci deasupra zeamă de lămâie pentru mai multă savoare și mai puține calorii!
       

         Legume! Și mai multe legume!
          Nu există om care sa nu beneficieze de pe urma unui consum sporit de legume. Pentru sănatatea ta si pentru silueta ta, legumele trebuie să fie predominante în meniul zilnic
         Educă-ți carnivorul interior!
         Catherine Frieud, autoarea cărții The Compassionate Carnivore subliniază faptul că, în ciuda aportului caloric asemănător și a numărului similar de lipide, între pieptul de pasăre si carnea de vită există nenumărate diferențe. Vita oferă organismului Zinc, fier si B2. Alege ce mănânci!

         Ai grija ce bei!
         O persoană obișnuită consumă in medie 400 calorii/zi doar din băuturi. ( Când ai luat în considerare ultima oară zahărul din băuturile carbogazoase?) Eliminându-le pe acestea, consumând doar apă poți pierde pana la 15 kg/an!
          Ia intodeauna la tine o gustare!
          Ca să nu dai iama in prăjituri de 500 de calorii porția ia tot timpul la tine gustări sănătoase, in cazul in care ți se face foame! De exemplu: migdale crude, batoane de cereale, brânzică degresată sau bucăti de fructe.
          
        Ioana Olaru
Nutriționist și dietetician 
       
       

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu