duminică, 27 aprilie 2014

Cum sa bem mai multa apa

          Este timpul sa bei tot- și nu, nu ma refer prin asta sa dai fuga la cel mai apropiat Pub cu Happy Hour :)
          Prima doamna a Americii, Michelle Obama a anunțat recent o noua inițiativă înspre sănătate, ea ii îndeamnă pe americani sa adauge un pahar de apa in plus la rația lor zilnica. Suna destul de ușor, nu? Dar, dacă te chinui sa consumi suficienta H2O, poate te vor ajuta următoarele trucuri:
          Alege o aroma proprie
          Știu, băutul apei poate fi o activitate plicticoasa, dar, in loc sa adaugi tot felul de concentrate toxice din magazine, optează pentru natural - cum ar fi bucăți de pepene, frunze de mentă, felii de portocala pe care le adaugi in apa consumată. Pentru a spori gustul, las-o in frigider câteva ore înainte de consum.
         Mănâncă picant   
         Putin praf de ardei iute adăugat farfuriei tale te va face sa te îndrepți către apa de mai multe ori pe parcursul mesei. În plus, studiile au demonstrat ca ardeii iuți cresc rata metabolica.
         Folosește-te de telefon
         Da! există aplicații ce te ajuta sa bei apa! Nu ești fan aplicații? Nu-i nimic!Setează doar câteva alarme zilnice sa-ti amintească să bei apă!
         Folosește un filtru/o sticla/o cana din care iți face plăcere sa bei apa.
         Tine apa aproape
         Să fim realiști, dacă ești toată ziua pe drumuri sau blocat într-un birou, nu vei face din procurarea apei o prioritate. De aceea, cel mai bine ar fi sa ai in permanență în geantă, pe birou, în mașină câte o sticlă cu apă. Așa, nu ai nici o scuză!
        Nu uita de apă la sala
        Îi știi pe cei de la sala care au tot timpul după ei bidonul de apă? Nu este atât de stupid precum ți se pare. Dacă te apuci de antrenament și nu ai apa lângă tine cu siguranță nu te vei opri si deplasa in timpul exercițiilor să mergi sa cumperi.
        Mănâncă-ti apa
        Nu este chiar un mod de a trișa :) Te poți hidrata prin alimente cu un conținut bogat in apă: pepene, castraveți, țelină și chiar supă fără grăsimi.
        Consider-o aperitiv
        Un studiu realizat in 2010 a demonstrat că simplul consum al unui pahar de 300 ml apă înainte de masă duce la scăderea în greutate. Doar acest argument ar trebui sa iți creeze motivația necesară sa bei chiar acum un pahar de apă!
         Fa-o parte integrantă a ieșirilor tale
         Când ieși seara cu prietenii, în cluburi, deja știi că pentru fiecare shot/cocktail/pahar de alcool ai nevoie de un pahar de apă. ( Nu-i asa? ) Dar, crează-ți un obicei de a mai bea un pahar și când ajungi acasă. Nu te va ajuta doar la rehidratarea după alcool ci iți va și ușura cu muuuult mahmureala.

                                                                  Ioana Olaru
                                                     Nutritionist si Dietetician





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu